my life as tyna aquazze :: i love it

Pemikiran yang bernas !

Views
 
haloo everyone. pagi ni nak cakap pasal higher thinking a.k.a gaya pemikiran yang tinggi. sebelum tu kredit too mrs. yahoo dulu. hihi...
okay, pernah tak u all meng-gunakan minda dengan semaksimum-nya ? mesti pernah kan. just like wat i have done learn while form 6. kena apply apa yang kita pelajari dalam kehidupan seharian kan. heeee.. n pengalaman baru-2 ni bole sy share dekat sini.
 
student degree ? yeerrr kena ber-fikir dan ber-tindak sesuai dengan ilmu right ! tapi kadang-kala tu masih macam budak. nak buat macam mana kan.
okay just nak share ni...
once upon a time.... selepas penat nak memorize ilmu semasa mood exam tu kan sy bole cetus-kan idea yg sy sendiri perasan bole kategori-kan sebagai ohsemmm !
 
sy ber-fikir kuat juga katil ni bole tampung berat sy, x runtuh pun - 44 kg ! kenapa berat perempuan dengan lelaki tak sama rr ?? mesti my dear yg tak la gemuk sangat tu lebih berat dari sy kan. hihi.. then, my brain terus meneroka ... apa kata kalau kita uji tulang manusia ni, kenapa berat antara dua jantina ni ber-beza ! kenapa tulang mereka lebih berat ?
tapi cmna pula sy nak kaji ? then, if sy sorang saintis la kan yang meng-kaji tentang tulang manusia may be bole jadi-kan tulang tu sebagai satu input untuk output yg ber-nilaikan (: tapi nak dapat-kan mana tulang tu ? xkan ambik tulang manusia hidup... ke orang yg da meninggal kan ? mana bolee....
lastly, sy ber-fikir pula, hebat juga idea sy ni ( dalam hati macam perasan pula sy ).. hihi.. bole buat filem ! nanti kisah-2 tu ada-lah pihak yg menentang sy konon. haha... that's all !
 

sooo. u bila ada idea nanti sedia-kan note n pen. catat apa je idea yg ter-lintas dalam minda. tak kira la u all sedang date ke, shopping ke, memancing ke dll. sebab idea tu datang tanpa memilih waktu ! bila-2 je dia bole datang.... dan pergi. hihi.... di-samping tu ur-self buat persoalan kenapa ia macam tu, dari persoalan maka timbul-lah jawapan. jawapan or idea/pendapat sendiri. tak semestinya idea tu betul kan tapi just move on ! kalu betul-2 xbole da bole tanya kawan tentang pendapat mereka pula.
 so apply it, good luck !


Create by cik tyNa . tekan like kalau suka . chill ! peace ^_^ thanks.

4 88 kawan yang komen:

Rizki Pradana said...

aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

cik_tyNa said...

@Rizki Pradanathanks a lot !! hihi..

Nurulee said...

Ha'a kan. Pelik, kadang2 laki lg kurus tp lg berat. Hoho, tak pernah terpk pulak pasal ni =D

cik_tyNa said...

@Nuruleehaha... yeke ? besi kali kan dorang, haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
:)

Klik Nuffnang !