my life as tyna aquazze :: i love it

To-do list !

Views
 Eeeiii da nak cuti kan. so meh story morry apa yang perlu kita buat semasa cuti 65 hari ni. are u ready ? okay, let's started !!


1. makan - yehhh da balik rumah ni mesti makan makan-an selain makan-an bujang kan, bebas dari maggie, maggie goreng, maggie laksa, pedas dan yg seangkatan-nya, telur rebus goreng kicap sos, sardin. lauk paling berat makan pun ayam goreng sos kicap tomyam. sosej goreng la, sayur pun sekali sekala. nasi goreng pun masuk. semua-nya makan-an simple. bila nak besar kan, lemak pun xnak lekat. so balik ni nak makannnn !!

2. belajar me-masak - masak-2 kita !! balik ni nak belajar masak pula untuk diri sendiri. hahaha... kami tak pandai masak weiii. slalu dad, kakak, n abang yang masak. ni pandai masak air panas dgn nasi ja. dengan makan-an dekat atas tu, hihi... so balik ni bukan belajar business lagi tp belajar masak !

3. lepak rumah - ni pun best juga kalu tidak keja kan. me-lepak sepanjang masa. skodengg sana skodeng sini. tengok mereka main bola sepak takraw. haha...


4. kerja - yerrr, keja ke tak keja ??? cuti just 65 hari je dari skrg ni, mana cukup 2 bulan kn, kalu nak juga may be sebulan je kot, nanty ada la juga masa dengan family. kalu keja dapat shopinggg weiii. hihi.. okay fikir-2 kan.

5. blogging - mesti kureng sebab sy bukan peminat setia beruk-band. rumah bukan ada wi-fi. kesian kn kite,, ceehhh, ada masa may be ter-buka juga la belog ni, kalu x, maka senyap la dia ye.

6. melancong - ni yang paling best. nak jelajah korea ??? jum... bajet-2 yerr !!


7. makan - sy nak makan setiap masa, nak try bole ke tak naik berat ni. skrg just 44 only, terbang ni kalu kena tiup dek angin. nak tambah lemak. harap bole lekat. heeeee.

8. layan movie or tv - ni kalu da bosan gilerrrr layan movie je la. tengok tv astro ?? kalu ada yg best.

9. dating - hehee, gue nak dating dengan buah hati . jejalan, memancing, picnic dan sebagai-nya. tapi kan mana la dapat dating kalu jauh macam tu. kalu ada jet xpe, so dating dgn family je la dulu.


10. online - online bila perlu, yeehhhh !! tengok muka ?

11. main games - okay, tahap ke-bosan-an yg membuak-2 baru main game kay, sebab adek yg control kalu games, kakak mana bole main. konon. haha... game juga.

12. karaoke - lalalaa, nyanyi utk sumbang-kan lagu untuk jiran-2 sebelah rumah, sekali sekala apa salah-nya kan. hihi.. bole la, ni banyak download da ni. persediaan utk merdu-kan soree.


13. shopping - jum kite shoppinggg sama-2 nak ? contact nanti, kita round semua !

that's all. sekian dan selamat ber-cuti. have a great day !!


Create by cik tyNa . tekan like kalau suka . chill ! peace ^_^ thanks.

6 88 kawan yang komen:

nurul hazirah said...

haha . terbaik lahh sys . best tuh cuti 2 bulan . hihi . berat sys 44 je ?? oke lettew . kte nyh haaa nak cecah 40 pun pyah tw . hihi . :)
btw selmt meg ENJOY kan diri tuh . hihi

cik_tyNa said...

@nurul hazirahyerrr 44 je mampu, kesian kan.
hihiihi.. nak tambah p susah . xnak lekat. btw tenkiu :D
kuat-kan makan :D

nadzirah sofia said...

kita pun x pndai mask jugak..bole la nak blajar masak jugak cuti ni..hehehe..

cik_tyNa said...

@nadzirah sofiahihi... masak setiap hari, mesti bole punya (:

kaishin said...

selamat bercuti yer..byk juga list to do tu hehe

cik_tyNa said...

@kaishinhihi.. yer makaseh (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
:)

Klik Nuffnang !